Friday, January 25, 2013

CUKA KURMA KHALL DATES CIDER

Nama: Murni Harun
Email: murniharunmb@yahoo.com.my
Website: http://www.cukakurma.my/
Tajuk: CUKA KURMA KHALL DATES CIDER
Iklan: Cuka Kurma Khall Dates Cider yang berkhasiat gabungan dari kombinasi makanan sunnah. Rasanya yang masam-masam manis sungguh mudah untuk disediakan. Tidak perlu dibancuh secara manual terus minum dari sachet. 1 sachet untuk sehari diminum pada waktu pagi ketika perut kosong. Harga Cuma RM45.00 (25 sachet sekotak) + RM8.50 kos penghantaran. Hubungi 017 3357 197 @ layari www.cukakurma.my @ www.1nita.my (sila taipkan cuka kurma). Sebarang pertanyaan boleh email ke murniharun@cukakurma.my @ admin@cukakurma.my
Apa yang anda semua tahu mengenai cuka kurma atau mungkin anda :-
• tidak pernah dengar dan tidak tahu apa itu cuka kurma;
• atau mungkin juga anda pernah dengar tetapi tidak pernah mencubanya;
• atau mungkin juga anda pernah dengar dan telah mencubanya tetapi tidak mengamalkannya secara konsisten;
• atau mungkin juga anda pernah dengar, telah mencubanya dan telah mengamalkannya secara konsisten.
Bagi yang telah mengamalkannya secara konsisten ucapan setinggi-tinggi tahniah buat anda semua. Saya juga sememangnya telah mengamalkannya dan alhamdulillah saya dah lihat kesannya terhadap diri saya sendiri.
Pernahkah anda terfikir dan terbayang bagaimana bangsa Arab boleh makan seorang daging kambing untuk 2 atau 3 orang tanpa menghadapi masalah-masalah kesihatan yang kronik seperti sakit jantung, darah tinggi dan kencing manis.
Apa rahsia mereka? Nak tahu anda semua perlu baca artikel ini seterusnya semoga tulisan ini dapat membantu dan memberi manfaat buat kita semua. "Sharing is caring" saya dapat info anda semua juga boleh dapat info sambil berkongsi-kongsi pandangan.
Tahukah anda bahawa buah kurma, anggur, zaitun dan delima mengandungi serat semulajadi yang amat tinggi. Antara manfaatnya ialah mengelakkan sembelit, mengandungi kandungan vitamin A yang tinggi (penting untuk penglihatan), gula semulajadi, pelbagai vitamin, mineral dan air.
Cuka kurma bukanlah bermaksud cuka buatan yang dibuat untuk masakan. Untuk pengetahuan anda semua cuka kurma adalah minuman kesihatan yang berkhasiat yang dapat memenuhi keperluan tubuh badan terutamanya bahagian dalaman dan memberi impak yang maksimum jika diamalkan secara konsisten dan ia bersifat alkali.
Rasulullah saw minum cuka dan minyak zaitun yang dimakan bersama makanan asasi seperti roti. Antara manfaatnya ialah melancarkan sistem pencernaan, mencegah lemah tulang, menghancurkan kolesterol dan lemak, mengelak daripada sembelit serta menjaga suhu tubuh pada musim sejuk.
Bak kata pepatah "mencegah lebih baik daripada mengubatinya"
Selain daripada itu, cuka kurma juga dapat mencegah sebarang pembekakan dibadan seperti bisul dan kanser. Cuka kurma juga adalah jus kesihatan yang seimbang dan lengkap.
Cuka kurma - Khall Dates Cider juga kaya dengan vitamin seperti vitamin C, vitamin E, vitamin B1, vitamin B6, beta-karotena dan vitamin P (bioflavonoid).
Kajian saintifik membuktikan bahawa intipati serta kombinasi produk cuka kurma amat-amat sesuai untuk kesihatan dan kecantikan jika diamalkan secara konsisten.
"Sebaik-baik hidangan makanan ialah khall. Ya Allah berkatilah pada khall, sesungguhnya khall adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelumku dan jangan terputus khall dalam sebuah rumah" hadith riwayat Muslim 2052, Ibnu Majah 3318.
Berikut adalah khasiat khall dirujuk daripada kitab-kitab terkenal perubatan Isalam seperti Al-Qanun Fi Al-Tib oleh Ibnu Sina dan Al Tib Al-Nabawi karangan Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah:
1. membuang lemak yang berlebihan di badan terutamanya di saluran jantung
2. penyah toksid dalam badan
3. menverah bengkak di badan seperti bisul dan jerawat
4. mengurangkan kadar kolesterol
5. melancarkan perjalanan darah
6. membaiki masalah pencernaan
7. membersih hempedu dari lemak yang berlebihan yang membentuk batu
8. melancarkan perjalanan sus ibu
9. membaiki fungsi buah pinggang
10. memulihkan sel-sel dalam badan
11. mencegah buasir
12. mengatasi penyakit gout
13. penawar kepada racun dalam badan kesan pengambilan ubat-ubatan yang berlebihan
Jadi terjawablah kenapa orang Arab boleh makan seekor daging kambing untuk 2 atau 3 orang sahaja.
Jadikanlah meminum cuka kurma – Khall Dates Cider amalan harian buat kita semua. Moga kita semua mendapat manfaat darinya.
Ingat kalau banyak duit pun kesihatan tidak okay macam mana kita nak gembira. Kesihatan adalah anugerah dari Allah swt yang sememangnya patut kita jaga dari peringkat awal lagi.
Ip Pengirim: 219.92.31.93

No comments:

Post a Comment

.
.
.
.

WEBSITE IKLAN PERCUMA